IPA – Integral Personlighedsanalyse

IPA analysen anvendes til rekruttering og udviking af menesker i arbejdslivet.

IPA – Integral personlighedsanalyse

Den Integrale Personlighedsanalyse, IPA analysen, anvendes til udvælgelse og udvikling af menesker i arbejdslivet. Mere end 15.000 ledere og medarbejdere fra de nordiske lande har været igennem en udgave af IPA Analysen. IPA modellen er unik i den forstand, at den er:
 • Baseret på en overskuelig og forståelig pædagogisk model
 • Skaber en høj grad af forståelse og genkendelighed hos kandidaten
 • Optimeret til udvælgelse og udvikling
 • En danskudviklet test, som i sit indhold og brug er tænkt ind i nordisk tankegang
 • Standardiseret på en repræsentativ dansk normalpopulation
 • Inklusiv en omfattende kandidatrapport
 • Professionelt implementeret, da alle brugere gennemgår en højt kvalificeret uddannelse

IPA Nordic

IPA Nordic har gennem mere end to årtier udviklet HR værktøjer. Kunderne tæller store internationale koncerner, som Volvo Cars, Volvo AB, Stena AB samt en lang række konsulentvirksomheder, der arbejder profssionelt med rekruttering og udvikling af ledere og medarbejdere.

 

IPA Nordic er blevet anerkendt for sin professionelle indsats inden for udviklingen af værktøjer med stor faglig tyngde. IPA – Analysen, som her foreligger i en BASIC og LEADERSHIP udgave, er blevet skræddersyet til at møde det moderne erhvervslivs krav til personlighedsanalyser. Med udgangspunkt i den Nordiske tilgang til Ledelse og arbejdsliv, er IPA – Analysen, blevet formet ud fra den Integrale tankegang, og giver det bedst tænkelige afsæt, når I skal rekruttere eller udvikle Jeres ledere og medarbejdere.

Hvem kan bruge IPA – Analysen

IPA-Analysen henvender sig til alle som arbejder professionelt med:

 

 • Leder- og medarbejderudvikling
 • Rekruttering
 • Ledelsesrådgivning og coaching
 • Karriererådgivning

 

Hvis du gerne vil vide mere om IPA-Analysen, eller ønsker at høre mere om hvordan vi kan udfolde værktøjerne i din organisation, så er du velkommen til at tage kontakt til os på nedenstående kontaktformular, eller ved at skrive på info@nordic-assessment.dk. Du kan også ringe direkte på tlf.: +45 2170 9508.

IPA Nordic

IPA-Analysen er udviklet af Flemming Anders Olsen/IPA-Nordic på grundlag af klassisk adfærdsteori, og med en nordisk tilgang til ledelse og arbejdsliv. Salg og markedsføring af IPA-Analysen varetages af Nordic Assessment.

BASIC og LEADERSHIP

IPA Analysen foreligger i en BASIC og i en LEADERSHIP udgave. IPA-Analysen er et oplæg til en samtale hvor resultatet og kvaliteten skabes i dialogen mellem to mennesker.

IPA – BASIC

IPA Analysens 12 personlighedstræk er opdelt på fire hovedfaktorer illustreret med hver sin farve. Hver hovedfaktor skal opfattes som en mental platform, hvorpå vi igennem hele vores tilværelse opbygger en række personlige erfaringer og kvalifikationer, som vi anvender i arbejdslivet. De fire hovedfaktorer er forbundet og integreret i hinanden på den måde, at kvaliteten og indholdet af det vi lærer og udvikler på én platform er afhængig af det vi har lært og udviklet på de andre platforme.

 

Vi opfatter således grundlæggende personligheden som en helhed hvor alt hænger sammen, og vi fortolker altid de enkelte faktorer ud fra denne personlighedsmæssige helhed.

Lederskalaer – IPA Leadership

Som overbygning på IPA-BASIC, har i via IPA-LEADERSHIP mulighed for at vurdere kandidatens forventede evne til at varetage et lederskab. De foreliggende Lederskalaer er en ”test i testen”, hvor hver af de 4 skalaer er defineret med udsagn fra alle 12 træk i IPA Analysen.

 

Resultatet på lederskalaerne skal betragtes som hypoteser om den pågældende kandidats evne til at varetage et lederskab. For det første kan mange af disse evner ligge som et endnu ikke afprøvet og udlevet potentiale i personligheden. Og for det andet kan man som menneske have de personlige kvalifikationer der skal til for at varetage et lederskab, men vælge at gå andre veje i tilværelsen. Det er derfor helt afgørende, at kombinere resultatet på lederskalaerne med den pågældendes konkrete erfaringer og arbejdslivsbiografi, samt det personlige indtryk man får af kandidaten i den efterfølgende dialog.

IPA- LEADERSHIP

LEDERSKALAER

Den strategiske leder

Den motiverende leder

Den operationelle leder

Specialisten

UDFYLD KONTAKFORMULAREN

Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt